Onze fokdieren

  • Joy
  • Stardust
  • Beau

Calumet Cats Joy of Oci van Diem ( geb. 10 juli 2012 ) Stamboom Joy

Enige jaren geleden besloten Fran Volkman van de cattery Calumet Cats en ik tot een kittenruil.

Willow en Traveller Oci van Diem (kittens van onze Mei-Lan) zijn in oktober 2012 opgehaald door een pet transporter en veilig bij Fran in de VS afgeleverd.

Vier weken later heb ik met grote vreugde persoonlijk kunnen constateren dat mijn schatjes prima gedijen in het verre Amerika. Op 17 november 2012 waren wij aanwezig op de CFA World show in Columbus, Ohio. Een schitterende ervaring. Talrijke ocicat fokkers ontmoet en gesproken waarvan de namen reeds vele jaren voor ons een begrip zijn.

Het voornaamste doel was echter het uitzoeken van een kitten van Fran om mee te nemen naar Nederland. Geen gemakkelijke taak. De 3 beschikbare kittens waren werkelijk schitterend. Mijn keuze is gevallen op Joy, een chocolate spotted vrouwtje en dochter van Auxarcs Big Game Hunter (vader) en Auxarcs Naivasha (moeder)

Joy heeft een geweldig karakter en laat zich door niets uit het veld slaan.

Als moeder doet ze het prima. Met de hulp van onze gepensioneerde poezen Mei-Lan en Ulysa zijn de kittens probleemloos uitgegroeid tot schitterende grote kittens.

Beide ouders zijn negatief getest op HCM PKD en PRA.

Stardust Oci van Diem. ( geboren 21-11-2014 ) Stamboom Stardust

Deze dochter van Ulysa en Yenoa Oci van Diem is een zilver chocolate poes. In Stardust haar stamboom vinden we al onze geliefde ocicatten terug. Vanaf de grondleggers van onze cattery James en Robin. Daarom is ze voor ons zo kostbaar.

Stardust heeft een prachtige zijdezachte glanzende vacht. Haar ogen zijn echter het meest opvallend. Schitterende amberkleurige amandelvorige ogen. Haar ouders/grootouders zijn allen getest op HCM, PKD en PRA dus is het testen van Stardust niet nodig.

In het voorjaar van 2016 verwachten wij haar eerste kittens, samen met Beau.

 

 

Calumet Cats Beau of Oci van Diem. (geb. 03-05-2014) Stamboom Beau

Met de komst van Beau is de kittenruil met Fran Volkman kompleet. Twee van mijn kittens Traveller en Willow doen het prima in de VS. Joy, het eerste kitten van Fran, heeft mijn verwachtingen volledig waargemaakt. Ze is uitgegroeid tot een prachtige poes en goede moeder.

De katers in onze cattery zijn maximaal 2 jaar dekkater. Wij zijn daarom erg blij met de komst van Beau.

Beau wordt ingezet als dekkater in het fokprogramma vanaf 2015. Hij is de nazaat van prachtige poezen en katers uit gerenommeerde catteries in de VS en zal in Europa voor vers bloed zorgen. Zoals te zien op de foto heeft Beau een prachtige chocolate spotted vacht met een warme onderkleur.De kittens die tot nu toe zijn geboren zijn werkelijk schitterend.

Heeft u interesse voor een dekking van Beau, neemt u dan even contact op?

Terug knop