Bijzondere Katten

Het karakter
De ocicat heeft zo op het oog alle kenmerken van de in het wild levende katachtigen. Zijn aard is echter het tegendeel van "wild". Net zoals een hond zijn ze zeer gehecht aan hun baasje(s) en volgen hen vaak als een schaduw. Ze zijn aktief, speels, soms brutaal en houden van knuffelen. Ocicatten zijn zonder meer fascinerende dieren.

De eerste indruk van een ocicat is, dat ze iets lui zijn, maar als ze besluiten iets te doen, dan zijn ze razendsnel. Het gebeurt natuurlijk ook weleens, dat ze iets doen wat verboden is. De voornaamste karaktertrek is hun standvastigheid en evenwichtigheid. Dit ontspannen karakter maakt de ocicatten bijzonder geschikt voort het leven in een gezin. Nooit zullen zij iemand met opzet bezeren, ze zullen zich hoogstens omdraaien en weglopen.

Training
Ocicatten zijn vrij slim en leren gemakkelijk iets aan. Velen zullen speeltjes apporteren, aan de lijn lopen en luisteren naar hun naam.

Aanpassingsvermogen, sociaal gedrag

Hang-kat

 

Hun aanpassingsvermogen maakt hen tot ideale gezelschapsdieren. Ze zijn zeer op mensen gericht, kunnen goed met kinderen en mensen van alle leeftijden opschieten. Hun behoefte aan gezelschap maakt hen echter ongeschikt voor gezinnen waarin ze te lange periodes alleen zijn. De ocicat is een goede keus voor een huishouding waar al andere katten en/of honden aanwezig zijn.

De blik van een ocicat is bijzonder. Ze kunnen andere katten maar ook gezinsleden heel lang aanstaren. Voor de andere katten lijkt dat nogal bedreigend. Dit staren is een natuurlijke manier andere katten te domineren en dat lukt ze aardig. Ocicatten voelen zich de meerdere en dat zie je.

Intelligentie
De intelligentie van de ocicat is ook intrigerend. Soms zijn ocicatten in staat deuren of kooien te openen.

Terug knop